Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@08:22:33 GMT

جزییات برگزاری مجامع الکترونیک سهام عدالت

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۷۵۰۴۶

جزییات برگزاری مجامع الکترونیک سهام عدالت

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، درخصوص مزایای مجامع الکترونیکی در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که با حذف محدودیت‌های جغرافیایی، بستر حضور و مشارکت سهامداران خارج از کشور و از سرتاسر جهان مهیا می شود.

«دیمـــا» با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، امکان حضور امن، آنلاین و الکترونیکی در مجامع عمومی شرکت‌های بورسی و ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار را فراهم می‌کند و این سامانه با مکانیزه کردن فرآیندهای قبل، حین و بعد از برگزاری مجمع در چهار بخش سهامــداران، ناشـــران، هیئت رئیسه مجمع و نهاد ناظر به ارائه خدمت می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین سهولت در احراز هویت، شفافیت بالا و نظارت آسان، حضور و مشارکت همزمان در چند مجمع، ارتباط مؤثر میان سهامداران و نمایندگان، پنل مدیریت و برگزاری مجمع و ارتباط الکترونیکی با سایر سامانه‌ها از دیگر مزایای سامانه «دیما» به شمار می رود.

جایگاه سهامداران

افزون بر این، نظارت بر عملکرد مدیران و کنترل بیشتر روی سرمایه‌گذاری خود، مشارکت بیشتـر در رأی‌گیـری و تعیین مصوبات شرکت، تمرکز بیشتر روی حاکمیت و ارزش‌های کلیدی شرکت، سرعت و شفافیت بیشتر در کارکرد ارکان مختلف شرکت به‌ویژه مجامع درگاه یکپارچه مجامع الکترونیک را به یک سیستم یکپارچه تبدیل کرده است.

احراز هویت قانونی سهامدار و نماینده

درخصوص فرایند عملیاتی درگاه یکپارچه مجامع الکترونیک روش به این صورت است که «سامانه دیما» در ابتدا شناسایی هر یک از سهامداران را (اصیل یا نماینده) از طریق مکانیزم احراز هویت چند عامله انجام می‌دهد و در ادامه با رعایت الزامات قانون و تجارت، پس از محاسبه حد نصاب حضور سهامداران احراز شده، فعال‌سازی مجمع الکترونیک صورت می‌پذیرد.

از سویی دیگر، «دیما» از طریق فرآیندهای احراز هویت و مدیریت دسترسی، امکان حضور الکترونیک در مجمع را فراهم آورده به طوری که وقتی سهامداران حضور خود را در دیما قطعی می‌کنند، در لیست حاضرین ثبت می‌شوند و دیگر نیاز به امضای کاغذی و ارائه مدارک و کپی آن‌ها نخواهند داشت.

افزون بر این، اعطای نمایندگی تنها با چند کلیک در درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه، دریـافت اطلاعات هویتـی راستی‌آزمایی شده سهامداران و نمایندگان از طریق سامانه «سجام»، رجیستری سهامداران از طریق زیر ساخت کلان داده و تبادل اطلاعات سمات و اعطای مجوز ورود به مجمع توسط زیرساخت مدیریت یکپارچه دسترسی کاربران از جمله قابلیت های سامانه «دیما» به شمار می رود.

مدیریت مستندات و گزارش

در همین حال در زمان برگزاری مجمع از طریق سامانه «دیما» مستندات ضروری در پیشبرد مجمع از قبیل صورت‌های مالی، گزارش بازرس قانونی، دستور جلسه و ... در اختیار سهامداران قرار می‌گیرد و پیام هیئت مدیره و گزارش‌های مدیریتی به صورت چند رسانه‌ای برای سهامداران پخش می‌شود، گزارش‌ها و مصوبات به همراه بولتن مجمع به سامانه‌های مرتبط ارسال می شود.

این گزارش می افزاید: در زمان برگزاری مجمع مشاهده دستورجلسه، بارگذاری و مشاهده کلیه مستندات شرکت و مجمع، ارسال مصوبات و گزارش‌ها به سامانه‌های ثبتی و کدال، بارگذاری اسلایدهای ارائه سخنرانان، ارائه گزارش‌های جامع به ذینفعان و مشاهده آمار دقیق مشارکت به تفکیک سهامداران؛ حضوری/ الکترونیکی، حقیقی/ حقوقی و اصیل/ نماینده از طریق سامانه «دیما» به سهولت صورت می‌گیرد.

پرسش و پاسخ و تالار گفتگو

از دیگر قابلیت‌های درگاه یکپارچه مجامع الکترونیک بخش پرسش و پاسخ و تالار گفتگو است به طوری که سهامداران قادر خواهند بود چند روز قبل از برگزاری مجمع در تالار گفتگو با یکدیگر به تبادل نظر بپردازند و از هماهنگی جمعی در تصمیمات استفاده کنند.

همچین امکان ارتباط با نمایندگان شرکت، پرسش، ارائه نظر یا پیشنهاد قبل و حین برگزاری وجود دارد.

پخش زنده مجمع

پخش زنده مراسم برای سهامداران میلیونی بازار سرمایه یکی از مهم ترین قابلیت های سامانه «دیما» است به طوری که برگزاری و پخش زنده مجامع بـه صورت همزمان، امکان مشاهده و بازنگری هر لحظه از مراسم مجمع در هر زمان و قرارگیری بر روی شبکه توزیع محتوای اختصاصی بازار سرمایه (CSD-CDN) دسترسی عمومی و ساده ای را برای مشارکت سهامداران در مجمع فراهم می کند.

روش رأی‌گیری

رأی‌دهی به موارد دستور جلسه در سامانه «دیما»، تنها توسط سهامدار یا نماینده واجد شرایط  وی امکان‌پذیر بوده و هر رأی در سیستم منحصر به فرد است و از سویی دیگر امکان ایجاد فرم رأی‌گیری به صورت دو یا چندگزینه‌ای با تعداد انتخاب متغیر و رأی‌گیری تجمعی وجود دارد.

گزینه‌های رأی‌گیری در زمان برگزاری مجمع به صلاحدید هیئت رئیسه قابل تغییر است و ثبت رأی هر سهامدار با روش‌های امن قابل استناد و انکار ناپذیر است و در عین حال، بازه زمانی رأی‌گیری در سامانه شناور بوده و با توجه به الزامات قانونی برگزاری مجمع قابل تنظیم است.

نتایج رأی‌گیری

نتایج آراء پس از به حد نصاب رسیدن مجمع و خاتمه هر دستور جلسه با احتساب «تأیید اصالت و رأی‌گیری امن، شمارش الکترونیکی و دقیق، مبتنی بر پایگاه داده و یا دفتر توزیع شده و مشارکت حداکثری سهامداران» توسط هیئت‌رئیسه اعلام می شود و کلیه رأی‌ها فارغ از مشارکت حضوری یا الکترونیکی، تجمیع شده و نتایج به تفکیک هر گزینه و نوع مشارکت نمایش داده خواهد شد.

لازم به ذکر است سهامداران قبل از حضور در مجامع الکترونیک ملزم به ثبت‌نام در سامانه «سجام» و احراز هویت هستند تا دسترسی آن ها از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه برای حضور و مشارکت در جلسه مجمع الکترونیک در سامانه «دیما» فراهم شود.

برگزاری انتخابات شرکت‌های استانی سهام عدالت در ۲۰ اسفند

پس از آزاد سازی بخشی از سهام عدالت در اردیبهشت‌ماه، قرار شد تا تکمیل این فرایند از طریق وزارت اقتصاد، سازمان بورس و شورای عالی بورس مورد پیگیری قرار گیرد که به دنبال این تصمیم، شرکت‌ها به صورت استانی، تفکیک و شکل جدیدی را به خود گرفتند و در این راستا، تعاونی های شهرستانی جمع آوری شدند.

تعداد مشمولان سهام عدالت ۴۹ میلیون نفر است که در زمان آزادسازی، انتخاب نحوه مدیریت سهام به مردم واگذار شد و مردم می توانستند یکی از دو روش مستقیم یا غیر مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کنند.

۱۹میلیون نفر روش مستقیم و ۳۰ میلیون نفر روش غیر مستقیم را برای مدیریت خود انتخاب کردند و بر این اساس تعداد ۳۰ میلیون نفر، سهامدار شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی شدند.  

طبق مدیرکل دفتر امور استان های وزارت اقتصاد، تاکنون بورسی شدن ۲۸ شرکت نهایی شده و امور مربوط به شرکت‌های باقی مانده نیز در حال نهایی شدن است.

در هر  استان،  شرکتی تشکیل و مراحل پذیرش آنها در بورس آغاز شد تا به عنوان یک شرکت بورسی فعالیت کنند، به منظور آغاز این فعالیت قرار بر تعیین اعضای هیات مدیره جدید شد و براساس تصمیمات اتخاذ شده انتخاب اعضای هیات مدیره به مردم و سهامداران واگذار شد که به دنبال آن از همه مشمولان دعوت شده است به صورت الکترونیکی در این مجامع که ۲۰ اسفند ماه برگزار می شود شرکت کنند تا افراد صاحب صلاحیت و حرفه ای انتخاب شده و مدیریت را در دست بگیرند.

کد خبر 588056 برچسب‌ها سهام عدالت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سهام عدالت مجامع الکترونیک درگاه یکپارچه بازار سرمایه برگزاری مجمع سهام عدالت احراز هویت رأی گیری گزارش ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۵۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان

ابراهیم بازیان با بیان اینکه با واگذاری سهام عدالت جاماندگان، قطار سهام عدالت به ایستگاه پایانی می‌رسد، گفت: اگر فردی مشمول سهام عدالت جاماندگان نشده می‌تواند اعتراض خود را به وزارت رفاه منتقل کند.

به گزارش ایلنا، وی درباره موضوع انبوه پیامک‌ها برای ثبت نام سهام عدالت جاماندگان اظهار داشت: مردم توجه داشته باشند همانطور که بار‌ها گفته شده ثبت‌نام سهام عدالت جاماندگان تنها شامل ۵ میلیون نفر افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و تعدادی از ایثارگران می‌شود. اساسا تشخیص اینکه چه فردی جزو جاماندگان سهام عدالت می‌شود با وزارت رفاه بوده و شرایط را این وزارتخانه تعیین کرده است.

وی تاکید کرد: بررسی و تشخیص این موضوع بر عهده وزارت رفاه است و اگر فردی مشمول سهام عدالت جاماندگان نشده می‌تواند اعتراض خود را به وزارت رفاه منتقل کند.

سرپرست سازمان خصوصی‌سازی با بیان اینکه به زودی بسته پرتفوی سهام عدالت جاماندگان را ارائه می‌کنیم و هرگونه واگذاری‌های جدید سهام عدالت منوط به دارایی دولت، ادامه داد: به نظر می‌رسد قطار سهام عدالت با این گام (ارائه سهام به ۵ میلیون مشمول) به ایستگاه پایانی می‌رسد به شرط اینکه پرتفوی پیشنهادی را از محل دارایی‌های دولت فراهم و بتوان این سهام را واگذار کنیم.

بازیان گفت: وزارت رفاه شرایطی را تعیین کرده که هر فردی واجد آن شرایط باشد مشمول دریافت سهام عدالت می‌شوند، در نهایت اگر فردی بر این باور است که شامل شرایط دریافت سهام عدالت جاماندگان است می‌تواند اعتراض خود را به مجموعه وزارت رفاه که متولی این موضوع هست، منتقل کند.

وی در پاسخ به این سوال که بنابراین واگذاری سهام عدالت با مدل سال ٨۵ که طیف وسیعی از جامعه مشکل دریافت سهام عدالت می‌شدند، تکرار نخواهد شد، تاکید کرد: دولت هیچ تعهدی نسبت به واگذاری سهام به تمام مردم ندارد چرا که واگذاری سهام ناظر به وجود منابع است، اگر منابع اجازه دهد سیاست‌های دولت و در واقع سیاست مجموعه حاکمیت، این بحث را رقم می‌زند. تاکید می‌کنم که شرط هر گونه واگذاری دارایی و منابع دولت است و براساس آن می‌توان در این باره سیاست‌گذاری کرد.

دیگر خبرها

  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان + جزئیات
  • جاماندگان سهام عدالت بخوانند
  • اعلام جزییات برگزاری انتخابات الکترونیک در تهران
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان به وزارت رفاه
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان
  • اعلام تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت
  • تاریخ جدید واریز سود سهام عدالت اعلام شد
  • جزییات برگزاری کنکور مجدد برای داوطلبان سیل زده
  • واکنش باشگاه پرسپولیس به انتشار برخی اخبار
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟